vendredi 23 février 2007

Vigyázat, munkaterület - Attention, chantier

"Ecsedi-Derdák Andrást, a Párizsi Magyar Intézet igazgatóját immáron egy éve nevezték ki. Első igazgatói évadának tapasztalatairól, kultúráról, Párizsról és a francia főváros lakóiról faggatta őt Fekete Vali."
"Voilà déjà un an qu'András Ecsedi-Derdák a été nommé directeur de l'Institut hongrois de Paris. Feketi Vali l'a questionné sur ses expériences à cette étape, sur la culture, sur Paris et sur les habitants de la capitale française."
L'interview est publiée dans le magazine culturel en ligne Terasz.hu
Les Mardis hongrois de Paris et les relations entre l'Institut et les associations sont à l'honneur dans cet article.

"Ezt leszámítva Magyarország a franciák számára Kelet-közép Európa egyik zavaros kis állama, igazán nem válik szét számukra a többitől.
Viszont, ha egy érzelmi szál hazánk történetéből, kultúrájából valamiképpen megérinti őket, amibe bele is tudnak helyezkedni, akkor csakhamar nyitottá válnak. Ha pedig valakinek kifejezetten személyes, akár családi kapcsolódása van a magyarokhoz, akkor igazán örömmel keresi fel az Intézetet. Így kiváló kapcsolat alakult ki például a Mardis Hongrois -val (Magyar Kedd), amely három évvel ezelőtt egyéni kezdeményezés alapján indult és a párizsi magyaroknak és magyarbarátoknak nyújt találkozási lehetőséget minden második kedden. Az információkat hírlevélben és egy blogon továbbítják, többek között így az Intézet különféle eseményiről is hírt adnak. Mi pedig szívesen kapcsolódunk az általuk szervezett programokhoz."

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire