jeudi 23 octobre 2008

L'association hongroise Sándor Ferenczi a remporté le prix Mary S. Sigourney (Association psychanalytique internationale)

Rappel : L'association des Mardis hongrois de Paris a participé à l'organisation d'une soirée à l'Institut hongrois, avec des organisations psychanalytiques, pour collecter des fonds au profit de l'achat de la Maison Ferenczi à Budapest en vue d'y créer un musée. Ces fonds ont été versés à l'association hongroise Sándor Ferenczi.
Selon l'article ci-dessous, le Prix Mary S. Sigourney devrait favoriser l'octroi de financements qui permettront de créer le Musée Sándor Ferenczi.

Szakmai elismerés

A Nemzetközi Pszichoanalitikus Egyesület Mary S. Sigourney Alapítványa 2008. október 13-án nyilvánosságra hozta, hogy a 2008-as díj nyertese a magyarországi Ferenczi Sándor Egyesület.

Az adományozó az Egyesületnek a pszichoanalízis területén kifejtett kiemelkedő munkásságáért adta e kiemelkedő szakmai elismerést. A díjat 2009. januárjában New Yorkban veheti át dr. Mészáros Judit klinikai pszichológus, a pszichoanalitikus gyakorlat, elmélet és a pszichoanalízis hazai történetének nemzetközileg elismert szakembere, az Egyesület elnöke. A díjjal együttjáró anyagi elismerés induló forrást jelenthet ahhoz is, hogy Budapesten létrejöhessen a régóta szorgalmazott Ferenczi Sándor Múzeum.

A rangos nemzetközi díjat a korábbi években például olyan intézmények kapták meg, mint a washingtoni Library of Congress, a houstoni Menninger Klinika és a londoni Freud Múzeum.

Source Magyar Tudományos Akadémia

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.