lundi 16 février 2009

Ringató foglalkozás® Párizsban! Magyar Intézet, 2009. március 7-8., 16 óra

A foglalkozást Hazay Tímea (Ringató foglalkozásvezető) vezeti,

"Arra a kérdésre, hogy mikor kezdődjék a gyermek zenei nevelése, azt találtam felelni: kilenc hónappal a születése előtt. Első percben tréfára vették, de később igazat adtak. Az anya nemcsak testét adja gyermekének, lelkét is a magáéból építi fel... még tovább mennék: nem is a gyermek: az anya születése előtt kilenc hónappal kezdődik a gyermek zenei nevelése."

Szakmai körökben jól ismert a fent idézett néhány sor, amelyet Kodály Zoltán mondott el 1948-ban, Párizsban, egy művészeti nevelésről szóló gyermeknapi konferencián.
Kodály arra célzott, hogy minden édesanyának hinnie kell abban, hogy a gyermeke egészséges fejlődése szempontjából fontos már az újszülött számára is énekelni, mondókázni, fontos az édesanya zenei műveltsége.

Szeretettel várunk a Ringatóra minden olyan anyukát, apukát, nagyszülőt, aki szívesen énekel és játszik együtt a kicsinyekkel, oldott, szeretetteli légkörben.

Aki maga is úgy érzi, fontos az, hogy a művészet eszközeivel neveljünk, aki szívesen énekel, bővíti a dalkincsét, vagy éppen önmaga bátortalan az éneklésben, és segítségre, vagy az énekléssel kapcsolatban kialakult gátlásainak feloldására vágyik egy közösségben.

A nagyobb gyerekeknek a Körtemuzsika foglalkozást ajánljuk: Zenés-énekes-körjátékos drámajáték óvodásoknak, kisiskolásoknak

Mi is az a drámajáték? Egy kicsit színház, egy kicsit pedagógia. Talán a legjobban úgy határozhatjuk meg, hogy JÁTÉK - így, csupa nagybetűvel.

A tervezett program szerint 4 csoportot tartana Tímea :

március 7. szombat 16h-16h45 Ringató (0-3 éves korosztály)
16h45-17h30 Körtemuzsika ( 3-6 éves korosztály)
március 8. vasárnap 16h-16h45 Ringató (0-3 éves korosztály)
16h45-17h30 Körtemuzsika (3-6 éves korosztály)

Az ingyenes foglalkozáson a gyerekek szülővel együtt vesznek részt. Sajnos korlátozott létszámot tudunk fogadni (15 gyerek / foglalkozás), ezért előzetes jelentkezést kérünk a csoportok megtervezése érdekében fanni.boda@neuf.fr címen, amíg hely van! Kérjük, irják meg gyerekük nevét és korát, és hogy melyik napon szeretnének részt venni a foglalkozáson.

További információ: www.hazay.hu www.ringato.hu

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.