jeudi 29 avril 2010

L'ambassadeur de Palestine se désolidarise du Jobbik - A palesztin nagykövet elhatárolódik a Jobbiktól

Nous ne voulons pas entrer en partenariat avec des racistes - a déclaré Ahmed Abdelrazek, l'ambassadeur de l'Etat palestinien à Budapest au journaliste de Szombat (la revue Samedi), refusant les offres de services de Jobbik [parti d'extrême droite raciste, anti-rom et antisémite] selon lesquelles ils soutiendraient le combat des Palestiniens contre Israel.

************

"Rasszistákkal nem akarunk partneri viszonyba kerülni” – jelentette ki Ahmed Abdelrazek , a Palesztin Állam budapesti nagykövete a Szombat munkatársának, visszautasítva a Jobbik felajánlkozását, miszerint támogatják a palesztinok Izrael elleni harcát.

A Palesztin Állam rendkívüli és meghatalmazott budapesti nagykövetével interjú jelent meg a Szombat című folyóirat áprilisi számában.
Ahmed Abdelrazek

A nagykövet, aki 2006-tól tölti be ezt a pozíciót, kijelentette: nem fogadják el a szélsőjobboldal pro-palesztin és Izrael-ellenes felkínálkozását és a velük való kapcsolat létrehozását, akár Magyarországon, akár másutt a világon.

„Hiszen a szélsőjobboldali ideológia és a rasszizmus nem csak a zsidók, hanem az arabok és az iszlám ellen is szól. Rasszistákkal nem akarunk partneri viszonyba kerülni" - mondta a lapnak a nagykövet." Source hvg.hu

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.