Suite à un vote ayant eu lieu en août 2010, voici les résultats :
En première place vient le Somlói galuska
En deuxième place : le Zserbó (Gerbeaud-szelet)
En troisième : le Rétes
"A Somlói galuska - az egyik legismertebb magyar cukrászsütemény. 1950-es 60-as években a Gollerits Károly a híres Gundel Étterem egykori főpincére alkotta meg, nevét a Somló hegyről kapta. Háromféle, dióval és mazsolával megszórt, főzött vaníliás krémmel van töltött piskótából készül. A kész piskótából kanállal galuskaformákat szaggatnak, a galuskákat hegyformájúra halmozzák, majd a tetejét tejszínhabbal díszítik és rumos csokoládéöntettel meglocsolják.
A Zserbó (Gerbeaud-szelet) - igazi hungaricum, Gerbeaud Emil alkotta meg a XIX. század derekán, akiről később a híres Zserbó cukrászda a nevét kapta. Omlós tésztából, baracklekvár és jó minőségű darált dió keverékéből álló krémmel töltve készül, a teteje csokoládéval van bevonva. A Zserbó akkor a legjobb, ha a kész sütemény egy kicsit áll majd később vágjuk jellegzetes zserbó formájúra.
A rétes - több száz éves hagyományos házi sütemény, amely feltehetően török hatásra honosodott meg hazánkban. Egyszerű, nyújtott rétestésztából és változatos töltelékekkel készül. A legkedveltebb a túrós, meggyes, almás és mákos töltelékek, de számtalan ízesítés létezik a káposztástól a túrós-barackoson át a tökös-máskosig, a variációknak csak a fantázia szab határt."
Source : http://www.kedvencetel.hu/
jeudi 9 septembre 2010
Inscription à :
Publier les commentaires (Atom)
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire
Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.