mercredi 21 novembre 2018

Strehó Ágnes - Városfelfedező séták Brüsszelben

(illusztráciőkkal) BKL Kiadó 2015.

Rövid tartalom:
A ​sok évig Brüsszelben élő szerző 24 javasolt sétaútvonalon, szinte házról-házra vezeti végig az olvasót az EU fővárosán. A leghíresebb látnivalók mellett megismerkedhetünk a szecessziós építészeti remekművekkel, a téglából épült csodálatos építmények tömegével, a régi és új épületekkel, terekkel, parkokkal, a város misztikus, titkos történetével, a vendéglőkkel, sörözőkkel, kávézókkal, csokoládéboltokkal, a különleges profilú kis üzletekkel, és az oly kellemes brüsszeli hangulattal.
A város megismeréséhez hozzátartozik a belga művészet és kultúra felfedezése is. A belga képzőművészet, építészet, jazz, komolyzene és filmművészet mind-mind világhírre tettek szert. Ezekből is kapunk sok-sok érdekességgel fűszerezett ízelítőt.
A séták segítenek a brüsszeli lélekhez közelebb kerülni, a brüsszeli humort jobban megérteni. Brüsszelben a vidámság és a mulatozás az élet fontos elemei, melyekkel mindenütt találkozhatunk felfedezéseink során.
A könyv mindenkinek ajánlott alapmű, aki turistaként, utazóként vagy hosszabb-rövidebb ideig ott tartózkodó munkavállalóként jut el e nagyszerű és sokszínű városba.
Megvásárolható:
BKL Kiadó email: bklkiado@bkl.hu weboldal: www.bklkiado.hu

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.